aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Pulpety z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne pulpeciki dla każdego wielbiciela mięsa wieprzowego.

Pulpety z pieczarkami

Składniki:

Pulpety z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety z pieczarkami
Czosnek przeciskamy przez praskę dodajemy do mięsa wraz z pokrojoną w kostkę cebulą, jajko, jedną łyżkę bułki tartej oraz startą na dużej tarce marchewkę. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wyrabiamy dokładnie masę. Pieczarki oczyszczamy i myjemy pod bieżącą wodą, kroimy drobno w kostkę i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy. W rękach formujemy kulki do każdej do środka wkładamy troszkę pieczarek, zaklejamy tak aby nie było ich widać. Obtaczamy kulki w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Przekładamy do garnka i zalewamy wodą tak aby je przykryło całe. Dusimy do 40 minut.