Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Para buch w wydaniu Buni

Pulpety zielone perełki z parowara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Delikatne, proste i szybkie danie mięsno- warzywne z parowara .

Pulpety zielone perełki z parowara

Składniki:

Pulpety zielone perełki z parowara

 

  • 25 dag mięsa mielonego z drobiu
  • 4 płaskie łyżki kaszy manny błyskawicznej
  • ½ puszki groszku konserwowego
  • 4 łyżki pokrojonego koperku
  • sól
  • pieprz mielony

 

Sposób przygotowania:

Pulpety zielone perełki z parowara
Odsączyć groszek z zalewy .Mięso wymieszać z kaszą manną , koprem .Osolić i popieprzyć . Dodać groszek i delikatnie zmieszać go z masa mięsną .Uformować 4 pulpeciki . Ułożyć w parowarze i gotować 30 minut . Podawać z sosem koperkowym .