anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Pulpety z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne i bardzo delikatne pulpety, w delikatnym jogurtowym sosie, z odrobiną koperku smakują wyśmienicie i są lekkie.

Pulpety z kurczaka

Składniki:

Pulpety z kurczaka

 

  • 400 g piersi z kurczaka
  • 1 bułka kajzerka
  • 1/2 szkl mleka
  • 1/2 cebuli
  • 1 żółtko
  • sól
  • 1 kostka rosołowa
  • woda
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka mąki

Sposób przygotowania:

Pulpety z kurczaka
Pierś z kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Zmielić i dodać do nich jedną bułkę kajzerkę namoczoną w mleku, odrobinę soli lub wegety. Dodać obraną i pokrojoną w drobniutką kostkę cebulę i żółtko. Bardzo dokładnie zagnieść mięso aby się nie rozwalało.

Formować kulki i wrzucać na wrzątek z kostką rosołową. Gotować około 20 minut. Następnie dodać do sosu pokrojony koperek i zagęścić sos mąka rozmieszaną z jogurtem.