Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pulpety z kurczaka

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Z włoszczyznę ugotować esencjonalny bulion. Mięso z kurczaka zemleć razem z

Pulpety z kurczaka

Składniki:

Pulpety z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Pulpety z kurczaka
Z włoszczyznę ugotować esencjonalny bulion. Mięso z kurczaka zemleć razem z namoczoną! odciśniętą bułką. Dodać żółtko, ubitą pianę z,białka, natkę oraz sól i pieprz do smaku. Wyrobić masę i formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczać je w mące i gotować we wrzącym bulionie z warzyw przez 20-25 minut. Podawać z ziemniakami z wody, polane stopionym masłem oraz posypane siekaną natką pietruszki.