Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Pure ziemniaczano-dyniowe z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pure do obiadu. Ziemniaczano-dyniowy smak uzupełniony dodatkiem zmiażdżonego czosnku. Aromatyczna, zdrowa i smaczna papka :)

Pure ziemniaczano-dyniowe z czosnkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pure ziemniaczano-dyniowe z czosnkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Pure ziemniaczano-dyniowe z czosnkiem
Ziemniaki umyć, pokroić na większe kawałki zalać zimną wodą i posolić. Gotować na niedużym ogniu przez 10 minut. Dodać pokrojony miąższ dyni. Gotować przez kolejne 10 minut do miękkości warzyw. Odcedzić i zmiksować lub dobrze rozdrobnić tłuczkiem do ziemniaków. Dodać jogurt/śmietanę, zmiażdżony czosnek, masło, wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać na gorąco solo na kolację lub jako dodatek do dań głównych, w tym mięsnych. Przechowywać w lodówce. Porcja dla 3-4 osób.
Pure ziemniaczano-dyniowe z czosnkiem
Ziemniaki umyć, pokroić na większe kawałki, dynię również pokroić.
Pure ziemniaczano-dyniowe z czosnkiem
Ziemniaki zalać zimną wodą i posolić. Gotować na niedużym ogniu przez 10 minut.
Pure ziemniaczano-dyniowe z czosnkiem
Dodać pokrojony miąższ dyni. Gotować przez kolejne 10 minut do miękkości warzyw.
Pure ziemniaczano-dyniowe z czosnkiem
Dodać jogurt/śmietanę, zmiażdżony czosnek, masło, wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.