Sposób przygotowania:
Puree w waflu Di
Pokrojoną w pół plastry cebule zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki potłuc z dodatkiem masła i śmietanki. Do masy dodać zieleninę i po wymieszaniu doprawić wg własnego smaku.
Wafel lekko rozmiękczyć zwilżoną ściereczką i ułożyć na nim cebulę oraz warstwę ziemniaków. Wszystko razem zwinąć w rulon i owinąć folią aluminiową. Schłodzić w lodówce przez około 20 minut.
Kolejno uzyskaną przeciąć na pół, aby praktyczniej się nam smażyło i każdą część obtoczyć w rozmieszanym z solą jajku oraz kolejno w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony do uzyskania złotego koloru. Oleju powinna być spora ilość.
Wafel lekko rozmiękczyć zwilżoną ściereczką i ułożyć na nim cebulę oraz warstwę ziemniaków. Wszystko razem zwinąć w rulon i owinąć folią aluminiową. Schłodzić w lodówce przez około 20 minut.
Kolejno uzyskaną przeciąć na pół, aby praktyczniej się nam smażyło i każdą część obtoczyć w rozmieszanym z solą jajku oraz kolejno w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony do uzyskania złotego koloru. Oleju powinna być spora ilość.