nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Puree ziemniaczane z bobem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

idealne jako dodatek do mięs zamiast zwykłych ziemniaków

Puree ziemniaczane z bobem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Puree ziemniaczane z bobem

 

Sposób przygotowania:

Puree ziemniaczane z bobem
Bób gotujemy w posolonej wodzie ok 30 minut. Ziemniaki czyścimy pod bieżącą wodą, kroimy na ćwiartki i wrzucamy do wrzącej posolonej wody.Gotujemy ok 20 minut.Ugotowany bób odstawiamy, aby lekko ostygł następnie obieramy ze skórek. ZIemniaki odcedzamy i dodajemy do bobu. Dodajemy, masło, śmietanę, świeżo zmielony pieprz, jeśli jest potrzeba solimy. Miksujemy blenderem na gładką papkę. Smacznego.
Puree ziemniaczane z bobem
Bób gotujemy i obieramy ze skórek
Puree ziemniaczane z bobem
Dodajemy ugotowane ziemniaki, śmietanę i pieprz

Tagi:

bób ziemniaki