Sposób przygotowania:
Puszysta babka
Najpierw porkuszyć drożdże i rozetrzećje z łyżką cukru, łyżką ciepłego mleka i łyżką mąki. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Pozostałym mleko zagotowac z 1/2 szklanki mąki, a następnie energicznie rozetrzeć tak, aby nie powstały grudki. Po wystygnięciu dodawać do tej masy po łyżce do rozczynu, wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem. Resztę mąki, żółtka z cukrem, mąkę z rozczynem wymieszać, powoli dodać rozpuszczone i przestudzone masło. Wyrobić ciasto. Dodać aromat i włożyć do formy. Ponownie pozostawić do wyrośnięcia.Wzrośniete włożyc do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 40-50 minut. Po ostygnięciu polać lukrem lub posypac cukrem pudrem. Smacznego!