Sposób przygotowania:
Puszyste maślane bułeczki pszenne
Do miski wsypać przesianą mąkę, cukier, sól, drożdże i lekko wymieszać. Wlać mleko i wbić jajka. Masło rozpuścić i lekko ostudzić, wlać do reszty składników. Wyrobić na gładkie i odchodzące od miski ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę.Po tym czasie ciasto zagnieść i odstawić na kolejne 30 minut. Następnie krótko zagnieść i podzielić na 12 kawałków. Uformować okrągłe bułeczki, ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem lub specjalną matą. Odstawić do napuszenia na około 20-30 minut. Piec około 20 minut w 190stopniach, ostudzić na kratce.
Ela Dz
Alex_M
jeszcze zdążyłaś :D
bo chociaż miały być na jutrzejsze śniadanie to zniknęły w większości na kolację ;)
częstuj się :)