Sposób przygotowania:
puszysty czekoladowiec
ciasto
Oddzielić żółtka od białek,białka ubić na sztywna pianę następnie dodać cukier i dalej ubijać ,dodać żółtka i obie maki wymieszane z proszkiem do pieczenia i sodą,wszystko dokładnie wymieszać i wlać na natłuszczona blachę, piec w piekarniku przez 20 minut w temp.190 stopni ,po upieczeniu zostawić ciasto do wystudzenia a następnie przekroić go na pół,
krem
Jajka utrzeć z cukrem na puch,następnie dodać miękka margarynę i dalej ucierać ,dodać kakao i startą na tarce na grubych oczkach czekoladę ,wszystko razem ucierać na gęstą masę,
masę podzielić na dwie części,jedną częścią posmarować jeden biszkopt i przykryć drugim biszkoptem na wierzch polać resztę masy ,a następnie ciasto schłodzić przez 1 godzinę w lodówce żeby masa zgęstniała
Oddzielić żółtka od białek,białka ubić na sztywna pianę następnie dodać cukier i dalej ubijać ,dodać żółtka i obie maki wymieszane z proszkiem do pieczenia i sodą,wszystko dokładnie wymieszać i wlać na natłuszczona blachę, piec w piekarniku przez 20 minut w temp.190 stopni ,po upieczeniu zostawić ciasto do wystudzenia a następnie przekroić go na pół,
krem
Jajka utrzeć z cukrem na puch,następnie dodać miękka margarynę i dalej ucierać ,dodać kakao i startą na tarce na grubych oczkach czekoladę ,wszystko razem ucierać na gęstą masę,
masę podzielić na dwie części,jedną częścią posmarować jeden biszkopt i przykryć drugim biszkoptem na wierzch polać resztę masy ,a następnie ciasto schłodzić przez 1 godzinę w lodówce żeby masa zgęstniała