Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Puszysty piernik na dużą blachę

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Apetyczny piernik, delikatny i mięciutki

Puszysty piernik na dużą blachę

Składniki:

Puszysty piernik na dużą blachę

 

 

 

Sposób przygotowania:

Puszysty piernik na dużą blachę
Do miękkiej margaryny wbijamy jajka, dodajemy miód oraz cukier i miksujemy, następnie dodajemy powidła i dalej miksujemy. Mąkę mieszamy razem z sodą i przyprawą do piernika, następnie dodajemy do utartej z resztą składników margaryny i stopniowo wlewamy mleko. Do ciasta dodajemy posiekane orzechy (ilość wedle uznania) i mieszamy łyżką. Piernik wylewamy na dużą blachę i pieczemy 50 minut.