Mirasek

Mirasek

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Puszysty Serniczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Piec 90 min w temp. 170-180

Puszysty Serniczek

Składniki:

Puszysty Serniczek

 

  • Ciasto:
  • 1 szklanka mąki (tortowa)
  • 3 łyżki cukru
  • 3 żółtka
  • ½ margaryny
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ( Zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce pół godziny)
  • MASA SEROWA:

 

  • 5 kostek sera śmietankowego ( Np. Pacynka )
  • 8 żółtek
  • 2 szklanki cukru ( do białek )
  • 2 budynie śmietankowe bez cukru
  • 2 cukry waniliowe
  • Pół szklanki oliwy
  • 1 ½ szklanki mleka

 

 

 

Sposób przygotowania:

Puszysty Serniczek
Wykonanie:

Ser żółtka, budyń, cukier waniliowy zmiksować na gładką masę

Powoli dolewać olej dalej miksując na wolnych obrotach, następnie dodawać mlekoDalej miksować. Ubić białka na sztywna pianę dodać cukier i dobrze zmiksować. Sztywną pianę z białek dodać do masy zerowej , delikatnie wymieszać, wylać na ciasto. Piec w temperaturze 160 /170 około 90 min. Wyłączyć piekarnik ciasto wyjąć z piekarnika po 5 min.

Życzę SMACZNEGO!!!!