Sposób przygotowania:
Puszysty sernik na krakersachETAP 1:
Ser biały zblendować z serkiem waniliowym. Następnie zmiksować z miękkim masłem. Żółtka rozdzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z cukrami i śmietaną. Następnie do żółtek dodać partiami ser biały wymieszany z serkiem.
Do masy serowej dodać sok z cytryny i proszek budyniowy. Wymieszać. Na koniec dodać pianę z białek i wymieszać delikatnie łyżką.
Tortownicę 20 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia i ułożyć krakersy. Wyłożyć masę serową.
Sernik piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Sernik wystudzić. Najlepiej schłodzić w lodówce.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
mocsłodkości
WanilioweImprowizacj
mocsłodkości napisał(a):