Sposób przygotowania:
Puszysty sernik na kruchym spodzie
Mąkę przesiać do miski, dodać zimne masło i bardzo dokładnie posiekać. Wsypać cukier puder, cukier wanilinowy, żółtka i zagnieść kruche ciasto. Zrobić kulkę, włożyć do foliowego woreczka, odstawić do lodówki na pół godziny. Mocno odciśnięty ser twarogowy trzykrotnie przepuścić przez maszynkę. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puch, ciągle ucierając dodawać stopniowo zmielony ser, olej, mleko, mąki, aromat i budyń. Białka ubić na sztywno z cukrem i szczyptą soli. Dodać do sera, delikatnie wmieszać. Ciasto rozwałkować, włożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy 21/32. wyłożyć masę serową, wyrównać. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz około 1 godziny.