mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Pyszna babka z makiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna babka z makiem na każdą okazję.

Pyszna babka z makiem

Składniki:

Pyszna babka z makiem

 

Sposób przygotowania:

Pyszna babka z makiem
Na początku w misce utrzeć miękką margarynę z jajkami. Masa powinna uzyskać aksamitnie gładką konsystencję. Następnie dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mąkę ziemniaczaną.Wymieszać,a następnie dodać mleko. Na końcu wsypać suchy mak i kilka kropli migdałowego zapachu.Składniki dokładnie połączyć. Formę na babkę nasmarować margaryną i posypać bułką tartą lub wyłożyć papierem. Do przygotowanej formy przelać ciasto. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec babkę 55 minut. Upieczoną babkę wyjąć z formy i pozostawić do ostygnięcia. Zimną można polukrować lukrem lub osypać cukrem pudrem.Smacznego.

Tagi:

jajko jajka mak