lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Pyszna Fala Dunaju

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepyszna Fala Dunaju...

Pyszna Fala Dunaju

Składniki:

Pyszna Fala Dunaju

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pyszna Fala Dunaju
CIASTO:
Margarynę, żółtka i cukier bardzo dokładnie utrzeć. Następnie dodać do tego mąkę i proszek do pieczenia i bardzo dobrze wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, a następnie dodać do utartej masy.
Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część dać na blachę posmarowaną margarynę lub obłożoną papierem do pieczenia. Jabłka umyć, obrać, usunąć nasionka ze środka i pokroić w ćwiartki. Pokrojone jabłka w ćwiartki wcisnąć w ciasto jeden kawałek obok drugiego. Do drugiej części ciasta dodać kakao i dopiero na to poukładać jabłka. Ciasto piec w temperaturze 180 stopni około 40-50 minut.

MASA:
Budyń z mlekiem ugotować, a margarynę utrzeć z cukrem pudrem. W następnej kolejności połączyć to z ugotowanym budyniem.Masę położyć na ciasto, a na koniec polać polewą.

POLEWA:
Jajko, cukier i kakao ubijać razem. Margarynę roztopić, a następnie wlać ją do jajek i ubijać. Ciepłą polewę wlać na masę.
Na sam koniec ciasto ozdobić borówkami.