beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Pyszna kapustka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Młoda kapustka na wędzonych żeberkach

Pyszna kapustka

Składniki:

Pyszna kapustka

 

  • 1 główka kapusty
  • 60 - 70 dag wędzonych żeberek
  • 40 dag cienkiej kiełbasy
  • 4 suszone grzybki
  • liść laurowy
  • 1 cebula
  • łyżka oleju
  • sól, pieprz
  • koncentrat pomidorowy
  • 1-2 łyżki mąki

Sposób przygotowania:

Pyszna kapustka
Oczyścić kapustę z wierzchnich liści, poszatkować. Żeberka podzielić na mniejsze kawałki i razem z kapustą włożyć do garnka. Zalać wodą , dodać liść laurowy i gotować. Suszone grzybki wypłukać w ciepłej wodzie, posolić. Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w piórka cebulę. Chwilę podsmażyć, oprószyć mąką, wymieszać i dodać do kapusty. Wyjąć kilka żeberek, obrać i wrzucić mięso do garnka. Dodać koncentrat. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pod koniec gotowania wyjąć liście laurowe.