Sposób przygotowania:
Pyszna karkóweczka!
Karkówkę kroimy w plastry, obsypujemy wegetą i odstawiamy do lodówki na noc.
Przygotowujemy sos ( mieszamy wszystkie składniki).
Cebule kroimy w pół plastry i lekko obsmażamy.
Pieczarki kroimy na grubsze plasterki, gdyż podczas pieczenia zmniejszą swoją objętość.
W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę karkówki, pół usmażonej cebuli i pół porcji surowych pieczarek. następnie znowu mięso, cebulę i pieczarki. Na wierch wylewamy sos (sosu będzie niezbyt dużo, ale spokojnie pod koniec pieczenia będzie tego pełne naczynie:)).
Pieczemy 2 godziny w 200 stopniach.
Przepyszne i jedno z moich ulubionych dań!!
Przygotowujemy sos ( mieszamy wszystkie składniki).
Cebule kroimy w pół plastry i lekko obsmażamy.
Pieczarki kroimy na grubsze plasterki, gdyż podczas pieczenia zmniejszą swoją objętość.
W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę karkówki, pół usmażonej cebuli i pół porcji surowych pieczarek. następnie znowu mięso, cebulę i pieczarki. Na wierch wylewamy sos (sosu będzie niezbyt dużo, ale spokojnie pod koniec pieczenia będzie tego pełne naczynie:)).
Pieczemy 2 godziny w 200 stopniach.
Przepyszne i jedno z moich ulubionych dań!!