Sposób przygotowania:
pyszna lazania
mieso przyprawic solą , pieprzem ( ja dodaje troche ostrej papryki aby farsz mial wyrazny smak) odstawic na chwilke , cebulke pokroic bardzo drobno podsmazyc na masełku , dodac mieso i smazyc tak na malym ogniu , mieso na patelni rozdrobnic na male kawałki ( np. tak jak do spagetti) gdy mieso bedzie dochodzic juz do siebie dodac pomidorki z puszki razem z zalewa , przez praske przecisnac czosnek, pokroic pieczarki (pamietajcie ze pieczarki podczas smazenia sie pomniejszaja) dodac do smazonego farszu. ugotowac płaty makaronu , trzeba uwazac bo makaron latwo sie skleja. podczas gdy makaron sie gotuje robimy sos który bedzie znajdował sie pomiedzy warstwami. usamzyc make (okolo 3 łyżki) na maśle (okolo 2 łyżki) dodac mleka ,cały czas mieszac aby mleko sie nie przypaliło, jezeli nie ma konsystencji sosu dodac make . ugotowany makaron ulozyc na spodzie blachy , na to polozyc farsz, starty ser, sos , makaron , farsz ,starty ser, sos makaron..na koniec posypac serem.liczba warst nie jest wazna :) piec okolo 30 minut w temperaturze okolo 150 stopni :) , obserwowac ser na wierzchu :)
Pyza