Sposób przygotowania:
Pyszna pieczarkowa z kukurydzą
Ziemniaki obieramy i kroimy w równą kosteczkę. Marchewkę ,pietruszkę i seler obieramy także kroimy w małą równą kosteczkę. Pieczarki kroimy w plastry. Cebule siekamy drobno. W dużej patelni rozpuszczamy masło podsmażamy pieczarki i cebule. W drugim dużym garnku gotujemy udko z dodatkiem pieprzu liścia laurowego i bulionu. Kiedy pieczarki i cebula zarumienią się dodajemy pokrojone wcześniej warzywa i ziemniaki. Podsmażamy wszystko, mieszając co jakiś czas. Ziemniaczki muszą zrobić się lekko złociste. Dajemy łyżkę mąki mieszamy. Zalewamy szklanką wody -mieszamy i teraz przelewamy zawartość patelni do garnka z gotującym się udkiem. Gotujemy wszystko razem ok 20 min. Miedzy czasie doprawiając sosem sojowym ,solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy odcedzona kukurydzę i zaciągamy śmietanką .