Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Pyszna pieczeń

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Pyszna pieczeń do pieczywa

Pyszna pieczeń

Składniki:

Pyszna pieczeń

 

Sposób przygotowania:

Pyszna pieczeń
Do rondla wlać wodę, dodać sól, zagotować.
Włożyć do wody 4 jajka, ugotować na twardo.
Ostudzić, obrać ze skorupek.
Do mięsa dodać namoczone i odciśnięte bułki, posiekaną cebulę, starty surowy ziemniak, surowe jajka, przyprawy. Wszystko razem dobrze wyrobić. Uformować mięso na zwilżonej wodą desce, zrobić w nim rowek, w który włożyć jaja na twardo, zlepić starannie. Wysoką brytfannę posmarować oliwą, wyłożyć pergaminem. Posmarować oliwą papier i posypać tartą bułką. Włożyć do brytfanki mięso, piec w nagrzanym piekarniku około 1 godz.
Ostudzoną pieczeń pokroić, w grubsze plastry.