Sposób przygotowania:
Pyszna sałatka z ogórkami i cukinią
na początku cukinię obrać ze skórki, usunąć pestki i cienko pokroić w paseczki, a następnie zblanszować przez 3 minuty na rozgrzanej oliwie. Przestudzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ósemki. Ogórki pokroić w plasterki a obraną cebulę w półkrążki. Jabłko pokroić w półplasterki.Wszystkie składniki połączyć.Następnie skropić świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny.
Składniki na sos sałatkowy dokładnie wymieszać w miseczce.Przygotowanym zalać sałatkę.Do smaku doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce.Smacznego.
Składniki na sos sałatkowy dokładnie wymieszać w miseczce.Przygotowanym zalać sałatkę.Do smaku doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce.Smacznego.