Sposób przygotowania:
Pyszne ciasto lambada
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy żółtka oraz cukier. Następnie wlewamy olej oraz dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy ocet. Miksujemy na wolnych obrotach. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę (średnica 22cm). Pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni. Masa pomarańczowa: Z soku odlewamy ½ szklanki. Pozostały sok zagotowujemy. W ½ szklanki soku mieszamy proszek budyniowy oraz cukier. Wlewamy do gotującego się soku. Mieszamy i chwilę gotujemy. Masę lekko studzimy. Następnie wylewamy na upieczony biszkopt. Odstawiamy do przestudzenia i stężenia. Masa śmietankowa: Żelatynę rozpuszczamy w ciepłym mleku, studzimy. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Wlewamy rozpuszczoną w mleku żelatynę. Miksujemy. Masę wykładamy na ciasto, wyrównujemy i odstawiamy do stężenia. Polewa: W małym garnuszku gotujemy wszystkie składniki polewamy. Chwilę studzimy. Polewę przekładamy do szprycy. Na przygotowanym, schłodzonym cieście robimy kratkę z polewy.