Sposób przygotowania:
Pyszne ciasto miodowe
Przygotowujemy ciasto miodowe. Zagniatamy podane składniki . Ciasto dzielimy na dwie równe części .Pieczemy dwa placki tej samej wielkości. Każdą częścią ciasta wylepiamy dno przygotowanej blaszki i pieczemy ok15 min w 180 stopniach. Ciasto biszkoptowe. Wybijamy jajka oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno dodajemy żółta, cukier, wodę a na koniec musimy powoli wmieszać obie mąki połączone z proszkiem do pieczenia. Przygotowane ciasto przekładamy do blaszki takiej wielkości w jakiej było pieczone ciasto miodowe. Piec ok 30 min. Roztapiamy masło albo margarynę, dodajemy orzechy, miód i chwilę razem przesmażamy i lekko przestudzamy. Budynie gotujemy na mleku z dodatkiem cukru.Dodajemy do budyniu pokrojone w kostkę masło albo margarynę i dokładnie musimy wmieszać w budyń. Na jednym z miodowych placków rozsmarowujemy przygotowaną masę orzechową i wykładamy połowę masy budyniowej. Biszkopt smarujemy z jednej strony powidłami i tą stroną kładziemy na masie budyniowej. Drugą stronę biszkoptu też smarujemy powidłami i wykładamy resztę masy budyniowej i przykrywamy plackiem miodowym. Całość polać polewą czekoladową.