Sposób przygotowania:
Pyszne filety rybne zapiekane w bułeczce
Na początku filety wrzucamy do garnka.
Dodajemy pokrojony w kawałeczki seler, starkowaną marchewkę, ząbki czosnku, liść laurowy, ziele angielskie i posiekaną natkę pietruszki.Całość zalewamy wodą i gotujemy na niewielkim ogniu przez około 20 minut.
Ugotowane filety z ryby i warzywa przecedzamy, wyciagamy ziele angielskie i liść laurowy.Resztę przerzucamy do miski i dodajemy ugotowane, pokrojone jajka, mieloną paprykę, pieprz i sól.
Wszystkie składniki rozcieramy na puszystą masę. Możemy użyć w tym celu blendera.
Bułki kroimy wzdłuż na pół, usuwamy środki i napełniamy przygotowaną rybną masą.
Na wierzchu posypujemy grubą warstwą sera i układamy na blaszce.
Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni i pieczemy bułeczki przez około 20 minut.
Po wyjęciu z piekarnika możemy polać ketchupem.
Smacznego.
Dodajemy pokrojony w kawałeczki seler, starkowaną marchewkę, ząbki czosnku, liść laurowy, ziele angielskie i posiekaną natkę pietruszki.Całość zalewamy wodą i gotujemy na niewielkim ogniu przez około 20 minut.
Ugotowane filety z ryby i warzywa przecedzamy, wyciagamy ziele angielskie i liść laurowy.Resztę przerzucamy do miski i dodajemy ugotowane, pokrojone jajka, mieloną paprykę, pieprz i sól.
Wszystkie składniki rozcieramy na puszystą masę. Możemy użyć w tym celu blendera.
Bułki kroimy wzdłuż na pół, usuwamy środki i napełniamy przygotowaną rybną masą.
Na wierzchu posypujemy grubą warstwą sera i układamy na blaszce.
Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni i pieczemy bułeczki przez około 20 minut.
Po wyjęciu z piekarnika możemy polać ketchupem.
Smacznego.