Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Pyszne gofry drożdżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

gofry można podawać z bitą śmietaną.

Pyszne gofry drożdżowe

Składniki:

Pyszne gofry drożdżowe

 

Sposób przygotowania:

Pyszne gofry drożdżowe
Do garnka wsypać mąkę, wbić jajka, posolić, wsypać cukier kryształ i cukier waniliowy. Wlać mleko i rozkruszone drożdże. Następnie ubijać trzepaczką i wlać jeszcze mleko, (tyle aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany)a na końcu spirytus. Ciasto odstawić do ciepłego miejsca na około pół godziny aby wyrosło. Gofrownicę posmarować olejem górę i dól, kłaść łyżką ciasto i zapiekać 4-6 minut.