Sposób przygotowania:
Pyszne gołąbki mięsne.
sparzyć kapustę, ryż zgotować na wodzie z dodatkiem 2łyżki oleju(proporcja 1dna szklanka ryżu 2wie szklanki wody,gotować pod przykryciem,mieszając od czasu do czasu ,(w tym przypadku 3y szklanki wody na 1.1/2szk.ryzu) gdy ryż mamy zaparzony i gotowy, dajemy 2wa rodzaje mięsa ,kroimy cebulę, pieczarki zetrzeć na tarku z grubszymi oczkami ,dodajemy vegety lub soli i pieprzu do smaku zawijamy w liście i układamy do brytwanki zalewając wodą z roztopionymi 2woma koskami bulionu rosołowego ,(zalać poukładane gołąbki,ciut więcej niż pół brytwanki wody) gotować tak pod przykryciem 45minut ,a następnie dodać przecier.... pogotować jeszcze parę minut,a na końcu wlać śmietanę i gotować jeszcze do 10ciu minut...Życzę smacznego ....polecam szczególnie tym co nie mogą jeść smażonego......