Sposób przygotowania:
Pyszne i lekkie ciasto biszkoptowe
W pierwszej kolejności upiec biszkopt. W tym celu należy jajka kurze sparzyć wrzącą wodą. Całe jajka rozbić i przełożyć do miski i ubić je mikserem na jednolitą masę. Do powstałej masy z jajek dodać cukier kryształ, cukier waniliowy i w dalszym ciągu ubijać. Przesiać mąkę pszenną wraz z mąką ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i w dalszym ciągu ubijać do uzyskania gładkiej, puszystej masy. Tortownicę okrągłą z okrągłym dnen wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto biszkoptowe do tortownicy. Piec przez około 40- 45 minut w temperaturze 180 stopni C. Piec do suchego patyczka. Po czym wyjąć i ostudzić biszkopt. Rozpuszczamy galaretkę cytrynową według przepisu podanego na opakowaniu i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie ubijamy bite śmietany w proszku z mlekiem według przepisu podanego na opakowaniu i wlewamy do bitej śmietany galaretkę ostudzoną, mieszamy. Biszkopt przekrawamy na połowę i powstałą piankę rozprowadzamy równomiernie na biszkopcie. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Posypujemy cukrem pudrem.