Sposób przygotowania:
Pyszne kremóweczki
Na początku przygotować blaszkę.
Następnie jej dno zakryć warstwą krakersów.
Później zagotować 2 szklanki mleka z cukrem waniliowym, cukrem białym i masłem.
Pozostałą szklankę mleka zmiksować na gładką masę z jajkami, mąką pszenną i ziemniaczaną.Mieszankę wlać do goracego mleka z cukrem.
Całość gotować 2 minuty energicznie mieszając.
Następnie garnek zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
Zimną masę wylać na krakersy.
Wierzch pokryć drugą warstwę krakersów.
Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.Kroić na kawałki wielkości użytych do przyrządzenia krakersów.
Smacznego.
Następnie jej dno zakryć warstwą krakersów.
Później zagotować 2 szklanki mleka z cukrem waniliowym, cukrem białym i masłem.
Pozostałą szklankę mleka zmiksować na gładką masę z jajkami, mąką pszenną i ziemniaczaną.Mieszankę wlać do goracego mleka z cukrem.
Całość gotować 2 minuty energicznie mieszając.
Następnie garnek zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
Zimną masę wylać na krakersy.
Wierzch pokryć drugą warstwę krakersów.
Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.Kroić na kawałki wielkości użytych do przyrządzenia krakersów.
Smacznego.