Sposób przygotowania:
Pyszne kruche ciasteczka
Masło wraz z margaryną rozdrobnić za pomocą noża, a następnie wymieszać te składniki razem z przesianą mąką pszenną. W następnej kolejności dodać do tego cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, szczyptę soli, żółtka oraz cukier puder. Smalec oraz gęstą śmietanę również dodać do pozostałych składników i całość bardzo dokładnie ugnieść na ciasto. Ugniecione ciasto owinąć w folię i odstawić na około pół godziny do lodówki. Po upływie tego czasu ciasto wyciągnąć z lodówki i rozwałkować. Z rozwałkowanego ciasta wycinać za pomocą foremek ciasteczka, a następnie piec je w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 przez około 10 -15 minut. Upieczone ciasteczka polać zrobioną polewą i posypać ozdobami do ciasteczek. POLEWA: W rondelku rozpuścić masło, a następnie dodać do tego cukier, kakao oraz wodę i całość zagotować. Na koniec dodać do tego również gęstą śmietanę i całość bardzo dobrze wymieszać, ale już nie zagotować.