Sposób przygotowania:
Pyszne kuleczki z pstrąga łososiowego
Z umytych i osuszonych filetów ściągamy skórę i usuwamy resztki ości za pomocą pincety. Kroimy na mniejsze kawałki. Do maszynki wrzucamy rybę,cebulkę i odciśniętą z wody bułkę.Wszystko razem mielimy,lub osobno to już jak komu wygodniej. Całość przekładamy do misy,dodajemy jajko,natkę pietruszki,solimy i pieprzymy.Gdyby masa była za rzadka można dodać 2-3 łyżki bułki tartej.Wszystko razem mieszamy i chwilkę chłodzimy w lodówce. Następnie za pomocą wilgotnych dłoni robimy kuleczki(gdzieś mniej więcej wielkości piłeczki pimpongowej),obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z wszystkich stron,często przekręcając i gotowe.Usmażone kulki odsączamy z nadmiaru ewentualnego tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy do obiadu z ulubionymi dodatkami :-) Lub jak przekąski na zimno...
kołczu
zbysiowa
evita0007
julcia12437
Ooo, a ja też chciałam jednego :(
darmiona
gusia1000