Sposób przygotowania:
Pyszne leczo
Cukinie obraną bez nasion kroimy w kosteczkę, solimy i odstawiamy do puszczenie soków. Po wypuszczeniu soków gotujemy ją w wodzie do zmięknięcia ale nie do rozciapciania :)
Cebulę kroimy i podsmażamy, dodajemy kiełbase pokrojoną w kosteczkę i podsmażamy, następnie paprykę pokrojoną w paseczki. Następnie dodajemy podgotowaną cukinie. Wszystko mieszamy. Dodajemy pomidory pokrojone w plasterki ze skórką i ogórki słodko-kwaśne. Wszystko doprawiamy do smaku. Po ściągnięciu z ognia dodajemy czosnek posiekany drobno i jeszcze raz mieszamy.
Można podawać z kopytkami.
Cebulę kroimy i podsmażamy, dodajemy kiełbase pokrojoną w kosteczkę i podsmażamy, następnie paprykę pokrojoną w paseczki. Następnie dodajemy podgotowaną cukinie. Wszystko mieszamy. Dodajemy pomidory pokrojone w plasterki ze skórką i ogórki słodko-kwaśne. Wszystko doprawiamy do smaku. Po ściągnięciu z ognia dodajemy czosnek posiekany drobno i jeszcze raz mieszamy.
Można podawać z kopytkami.
justyna.luk
justyna.luk
agnieszkaijustyna