Sposób przygotowania:
Pyszne muffinki z imbirem
Na początku w misce wymieszać mąkę, cukier biały, proszek do pieczenia i imbir.
W drugiej misce wymieszać jajka,śmietanę,olej i miód. Następnie połączy składniki suche z tymi mokrymi.
Formę na muffinki wysmarować margaryną i osypać delikatnie bułką tartą. Do każdej foremki wlać ciasto na 2/3 jej wysokości. Piekarnik nagrzać do 200 stopni i piec muffinki ok.20-25 minut. Po upieczeniu wyjąć i odstawić do wystygnięcia. Przestudzone można posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują następnego dnia. Smacznego.
W drugiej misce wymieszać jajka,śmietanę,olej i miód. Następnie połączy składniki suche z tymi mokrymi.
Formę na muffinki wysmarować margaryną i osypać delikatnie bułką tartą. Do każdej foremki wlać ciasto na 2/3 jej wysokości. Piekarnik nagrzać do 200 stopni i piec muffinki ok.20-25 minut. Po upieczeniu wyjąć i odstawić do wystygnięcia. Przestudzone można posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują następnego dnia. Smacznego.