Sposób przygotowania:
Pyszne placuszki
Do miski wsypać mąkę, dodać jajka, jogurt.
Wszystkie składniki dobrze zmiksować robotem.
Później dodać sodę, dobrze utrzeć. Ciasto powinno mieć gęstość śmietany.
Pieczarki umyć, osączyć.
Do gotowego ciasta włożyć pieczarki starte na tarce, sól i pieprz, wymieszać. Tłuszcz dobrze rozgrzać na patelni, łyżką kłaść na tłuszcz i smażyć racuszki z 2 stron na złoty kolor.
Wszystkie składniki dobrze zmiksować robotem.
Później dodać sodę, dobrze utrzeć. Ciasto powinno mieć gęstość śmietany.
Pieczarki umyć, osączyć.
Do gotowego ciasta włożyć pieczarki starte na tarce, sól i pieprz, wymieszać. Tłuszcz dobrze rozgrzać na patelni, łyżką kłaść na tłuszcz i smażyć racuszki z 2 stron na złoty kolor.