Sposób przygotowania:
Pyszne ratauille
Przygotowanie:
Umyć starannie wszystkie warzywa.Pokroić bakłażan oraz cukinię w plasterki,cebulę w talarki,a papryki w kostki.Sparzyć pomidory,zdjąć skórki.Obrać czosnek,przecisnąć przez praskę.
Wlać olej do naczynia żaroodpornego,umieścić w nim pokrojone warzywa,na koniec dodać pomidory.
Całość doprawić pikantnie solą,pieprzem i ziołami.
Wstawić naczynie do zimnego piekarnika,piec 70 minut w temperaturze około 200 s.c
W połowie czasu pieczenia całość przemieszać.Podawać na ciepło z grzankami.
1 porcja zawiera około 280 kalorii.
Umyć starannie wszystkie warzywa.Pokroić bakłażan oraz cukinię w plasterki,cebulę w talarki,a papryki w kostki.Sparzyć pomidory,zdjąć skórki.Obrać czosnek,przecisnąć przez praskę.
Wlać olej do naczynia żaroodpornego,umieścić w nim pokrojone warzywa,na koniec dodać pomidory.
Całość doprawić pikantnie solą,pieprzem i ziołami.
Wstawić naczynie do zimnego piekarnika,piec 70 minut w temperaturze około 200 s.c
W połowie czasu pieczenia całość przemieszać.Podawać na ciepło z grzankami.
1 porcja zawiera około 280 kalorii.