Sposób przygotowania:
Pyszny miesny rosół z pieczarkami
Do dużego garnka wkładamy do wody ok 1/2 kurczak lub kilka skrzydełek lub udka.Gotujemy 15 min .Dodajemy przyprawy .Liść laurowy,jałowiec,pieprz,ziele angielskie ,1 łyżkę przyprawy uniwersalnej i zielone gałązki pietruszki i selera. . Gotujemy . Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka dodajemy do zupy .Makaron gotujemy osobno .Gdy bedzie ugotowany przelewamy go zimną wodą .Dodamy go pod koniec gotowania do rosołu . Pierś z kurczak solimy ,pieprzymy i smażymy na maśle razem z posiekana cebulą i pokrojonymi pieczarkami .Smażymy na złoto dodajemy do rosołu .Rosół doprawiamy przyprawą magii i świeżo zmielonym pieprzem .Dodajemy ugotowany makaron i posiekana natkę pietruszki .