Sposób przygotowania:
Pyszny obiadek
Przygotować niezbędne składniki na danie obiadowe. Ryż ugotować na sypko z dodatkiem łyżki masła. Po ugotowaniu odcedzić i trzymać pod przykryciem.Piersi z kurczaka umyć dokładnie pod bieżącą wodą i osuszyć je ręcznikiem papierowym. Szpinak odmrozić. Piersi z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, posypać przyprawami: pieprzem i solą oraz ziołami prowansalskimi oraz bazylią i oregano. Następnie mięso układamy w żaroodpornym naczyniu lub po prostu w rondelku. Następnie rozgrzewamy piekarnik do temperatury ok. 180 stopni C. Na kurczaka nakładamy rozmrożony szpinak, obraną i pokrojoną cebulę i następnie nakładamy rozdrobniony w prasce czosnek. Zalewamy śmietaną. Wstawiamy do piekarnika na ok. 40- 50 minut minut. Po upływie tego czasu wyjmujemy. Okrągłą gałką porcjujemy kulki ryżu, nakładamy szpinak, na niego nakładamy mięsko z kurczaka.