Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Pyszny schabik do chlebka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wspaniały czosnkowy aromat rozchodzi się wokół, kiedy jem kanapkę z tym schabikiem.

Pyszny schabik do chlebka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pyszny schabik do chlebka

 

Sposób przygotowania:

Pyszny schabik do chlebka
Schab oczyszczamy z nadmiaru tłuszczu. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę lub ścieramy na tarce. Mięso nacieramy solą, pieprzem i czosnkiem z obu stron i zostawiamy na noc w lodówce. Następnego dnia schab owijamy dokładnie w folię spożywczą ( ciasno, nadając mu pożądany przez nas kształt), Następnie owijamy szczelnie folią aluminiową. Układamy w blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150*c na 2,5 godzinki. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Zimny schab odwijamy z folii i kroimy na kanapeczki.
Pyszny schabik do chlebka
Oczyszczony schab nacieramy solą pieprzem i czosnkiem
Pyszny schabik do chlebka
Przyprawione mięsko wyjmujemy z lodówki i owijamy w folią spożywczą
Pyszny schabik do chlebka
Następnie szczelnie w folię aluminiową i układamy w blaszcze
Pyszny schabik do chlebka
Mięsko odwijamy z folii dopiero kiedy jest całkowicie zimne.

Tagi:

beza schab bezy