Sposób przygotowania:
Pyszny sznycel z piersi indyka
Cebule i jabłka obrać. Z jabłek usunąć gniazda nasien-• ne. Boczek, cebule i jedno jabłko pokroić w kostkę, wrzucić do rondelka, dodać łyżkę margaryny, dusić przez około 5 minut. Mięso rozbić tłuczkiem, posypać solą I pieprzem. Ja-• błeczny farsz wymieszać z tartym serem, wyłożyć na sznycle. Każdy kotlet złożyć na pćł, spiąć wykałaczką, oprószyć mąką. Resztę jabłek pokroić w grubą kostkę. Łyżkę margary-• ny rozgrzać w tym samym rondlu, dodać Jabłka, wino, cukier, sól i pieprz. Dusić pod przykryciem, aż jabłka się rozpadną. Olej dobrze rozgrzać na patelni. Sznycle smażyć przez • 6-8 minut z każdej strony na złoty kolor. Podawać z musem jabłkowym oraz podsmażonymi ziemniakami posypanymi natką.