Sposób przygotowania:
Pyszotka z jabłkamiI
 
Sposób przygotowania kruszonki:
1.	Zimne, schłodzone masło ścieram na tarce o dużych oczkach, dodaję cukier, płatki owsiane, mąkę pszenną oraz cynamon. Dokładnie mieszam składniki i odstawiam na bok.
II
 
Sposób przygotowania farszu:
1.	Jabłko myję, obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach, łączę z masłem o temperaturze pokojowej oraz z cynamonem. Mieszam dokładnie i również odstawiam na bok.
III
 
Sposób przygotowania ciasta:
1.	Do miski wsypuję mąkę, cukier, sól. Drożdże rozpuszczam w letniej wodzie, dodaję do mąki, na koniec wlewam olej i wyrabiam ciasto.
2.	Ciasto wykładam na oprószony mąką blat kuchenny i rozwałkowuje ciasto w prostokąt.
IV
 
Sposób przekładania:
1.	Na rozwałkowane ciasto, wykładam jabłka z masłem.
V
 
2.	Posypuję kakałem, najlepiej przesypać przez sitko.
3.	Ciasto kroję w paski o szerokości około 5 cm.
VI
 
4. Paski składam w harmonijkę i układam w natłuszczonej formie do pieczenia.
VII
 
5.	Posypuję wcześniej przygotowana kruszonką oraz płatkami migdałowymi.
6.	Odstawiam na 20 minut do wyrośnięcia a w tym czasie rozgrzewam piekarnik.
7.	Wyrośnięte ciasto piekę 30 minut w 180°C.
VIII
 
8.	Gotowe.
9.	Smacznego
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
skuter5
skuter5