Dvd

Dvd

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

Pyzy nadziewane mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyzy są najsmaczniejsze z pokrojonym podsmażonym boczkiem i cebulą.

Pyzy nadziewane mięsem

Składniki:

Pyzy nadziewane mięsem

 

Sposób przygotowania:

Pyzy nadziewane mięsem
Składniki ciasta połączyć, zagnieść. Przykryć, odstawić na 10 minut. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju. Dodać mięso, smażyć, aż się zrumieni. Wlać bulion, lekko ostudzić, wyrobić z bułką tartą i jajkiem. Doprawić solą i pieprzem. Z ciasta uformować wałek, pokroić na kawałki. Każdy kawałek rozpłaszczyć, nałożyć nadzienie i starannie zlepić w kulę. Gotować przez 12-15 minut w osolonym wrzątku. Wyjąć, osączyć. Pyzy są najsmaczniejsze z pokrojonym podsmażonym boczkiem i cebulą.