Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Pyzy z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Obiad idealny na sobotni dzień

Pyzy z mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pyzy z mięsem

 

Sposób przygotowania:

Pyzy z mięsem
Ziemniaki obieramy i gotujemy. Odcedzamy, przeciskamy przez praskę i odstawiamy do ostudzenia, dodajemy mąkę i zagniatamy ciasto dolewając wody. Ciasto ma być gładkiej konsystencji. Jedną z cebul obieramy kroimy w kostkę i podsmażamy na złoto. Mięso gotujemy z dodatkiem soli, następnie mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy cebulkę i mieszamy, dodajemy jajko i doprawiamy solą i pieprzem, wyrabiamy farsz. Powstały farsz zawijamy w ziemniaczane ciasto tworząc kulki - pyzy. Gotujemy w osolonej wodzie przez około 10 minut. Boczek i cebulę kroimy, podsmażamy razem na złoto. Ugotowane pyzy podajemy z boczkiem.
Pyzy z mięsem
z przeciśniętych ugotowanych wcześniej ziemniaków i mąki i wody robimy ciasto
Pyzy z mięsem
ugotowane mięso mielimy i dodajemy podsmażona cebulkę
Pyzy z mięsem
na patelni podsmażamy boczek razem z cebulą na złoto
Pyzy z mięsem
z powstałego ciasta i farszu formujemy mięsne pyzy które gotujemy

Tagi:

jajko jajka