Sposób przygotowania:
''Pyzy'' z pieczarkami
Ziemniaki przecisnąć przez praskę (lub dobrze utłuc), następnie dodać mąkę, jajko i sól. Zagnieść ciasto
FARSZ:
Pieczarki umyć, obrać i zatrzeć na tarce (grube oczka, przesmażyć na oleju wraz z mięsem mielonym, poddusić.
Trochę przestudzić. Następnie dodać jajko, majeranek i sól. Wymieszać na jednolitą masę.
Ciasto podzielić na części tak jak na pyzy, nakładamy farsz i formujemy pyzy.
Ugotować (jak pyzy)
Ja podaję polane tłuszczem z zeszkloną cebulą
FARSZ:
Pieczarki umyć, obrać i zatrzeć na tarce (grube oczka, przesmażyć na oleju wraz z mięsem mielonym, poddusić.
Trochę przestudzić. Następnie dodać jajko, majeranek i sól. Wymieszać na jednolitą masę.
Ciasto podzielić na części tak jak na pyzy, nakładamy farsz i formujemy pyzy.
Ugotować (jak pyzy)
Ja podaję polane tłuszczem z zeszkloną cebulą