matri13

matri13

Starszy Kucharz
[Przepisów: 55]

Pyzy ziemniaczano-jęczmienne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

To wspomnienie smaku z dzieciństwa..pyzy zwykłe-niezwykłe..

Pyzy ziemniaczano-jęczmienne

Składniki:

Pyzy ziemniaczano-jęczmienne

 

Sposób przygotowania:

Pyzy ziemniaczano-jęczmienne
Kaszę namoczyć.Ziemniaki obrać,zetrzeć na drobnych oczkach tarki,odsączyć z nadmiaru wody,dodać osączoną kaszę i zagnieść ciasto i uformować niewielkie pyzy(jeśli nie będzie dość ścisłe można dodać mąkę ziemniaczaną).Wrzucić na gotującą,osoloną wodę i gotować około 30 minut.Cebulę i boczek drobno pokroić i podsmażyć,okrasić pyzy,polać śmietaną lub zsiadłym mlekiem.