Sposób przygotowania:
Quesadilla z dynią i szpinakiem
Piekarnik rozgrzałam do 220st. Na blaszkę położyć dynie, polać oliwą, posypać pieprzem i solą. Zostawić do upieczenia na 15 minut. Potem ją rozgnieść. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Każdą tortillę kładę na rozgrzaną patelnię, na nią część dyni, następnie pokruszoną fetę, liście szpinaku, ziarna słonecznika i starty ser. Na wierzch układam drugą tortillę. Ostrożnie smażę aż spód się troszkę zarumieni, a ser w środku stopi. najlepiej przykryć talerzem, odwrócić patelnię, żeby tortilla znalazła się na talerzu i ponownie zsunąć tortille na patelnie żeby się przyrumieniła jej druga strona. Położyć ponownie na górę talerz, odwrócić patelnię i przełożyć i tortilla ląduje na talerzu. Pokroić całość na trójkąty i posypać słonecznikiem.