Sposób przygotowania:
Pikantna quesadilla z mięsem i warzywami
Na mocno rozgrzaną patelnię wrzucić mielone mięso, rozdrobnić przy pomocy szpatułki i mieszać co jakiś czas, aby było rumiane i przysmażone. Następnie dodać posiekany ząbek czosnku oraz warzywa z mieszanki meksykańskiej. Całość dusić razem mieszając przez ok. 10-15 min. Pod koniec duszenia dodać passatę oraz obficie doprawić solę, pieprzem i papryką ostrą. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na połówce placka tortilli nałożyć przygotowany farsz, posypać serem, złożyć na pół. Patelnię grillową rozgrzać i ułożyć na niej przygotowany placek, smażyć odbiją się na placku rumiane paski. Przygotowaną quesadillę pokroić na 3-4 kawałki. Podać np. z kwaśną śmietaną.