Sposób przygotowania:
Rabarbarowe w kruchym cieście z galaretką
1.Z podanych składników zagniatamy ciasto,następnie dzielimy na dwie części.
2.Jedną część ciasta wałkujemy na posypanej mąką stolnicy,wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 24 cm x 35 cm.Nakłuwamy widelcem i posypujemy bułką tartą.
3. Rabarbar oczyszczamy,obieramy,płuczemy i dokładnie osuszamy,następnie kroimy na małe kawałki.Do pokrojonego rabarbaru wsypujemy galaretkę w proszku.Dokładnie mieszamy i przekładamy na ciasto.
4.Drugą część ciasta wałkujemy i wykładamy na rabarbar.
5. Ciasto pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni,do zrumienienia.
6.Upieczone ciasto studzimy,wyjmujemy z blaszki i oprószamy cukrem pudrem.
2.Jedną część ciasta wałkujemy na posypanej mąką stolnicy,wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 24 cm x 35 cm.Nakłuwamy widelcem i posypujemy bułką tartą.
3. Rabarbar oczyszczamy,obieramy,płuczemy i dokładnie osuszamy,następnie kroimy na małe kawałki.Do pokrojonego rabarbaru wsypujemy galaretkę w proszku.Dokładnie mieszamy i przekładamy na ciasto.
4.Drugą część ciasta wałkujemy i wykładamy na rabarbar.
5. Ciasto pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni,do zrumienienia.
6.Upieczone ciasto studzimy,wyjmujemy z blaszki i oprószamy cukrem pudrem.