Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Racuchy drożdżowe z rybą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna przekąska lub jako placki na obiad z ziemniakami i surówką. Mają ciekawy smak pyszne są też polane ulubionym sosem.

Racuchy drożdżowe z rybą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy drożdżowe z rybą

 

  • 30 dkg filetów rybnych
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 2 szklanki mąki
  • 20 g drożdży
  • 1/4 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szkl letniej wody
  • olej

Sposób przygotowania:

Racuchy drożdżowe z rybą
Filety ryby skroplić sokiem cytryny i odstawić. Drożdże i cukier rozpuścić w 5 łyżkach wody i odstawić w ciepłe miejsce. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce . Czosnek obrać przecisnąć przez praskę i wymieszać z solą. Rybę pokroić w kostkę dodać warzywa , przyprawy i wymieszać. Do drożdży dodać przesianą mąkę i mieszając wlewać wodę. Dodać rybę wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Placki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. 
Racuchy drożdżowe z rybą
Rybę pokroić w kostkę dodać warzywa , przyprawy i wymieszać
Racuchy drożdżowe z rybą
Do drożdży dodać przesianą mąkę i mieszając wlewać wodę.
Racuchy drożdżowe z rybą
Dodać rybę wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.
Racuchy drożdżowe z rybą
Placki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Tagi:

filety rybne