jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Racuchy z czereśniami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

racuchy z czereśniami doskonałe dla dzieci

Racuchy z czereśniami

Składniki:

Racuchy z czereśniami

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z czereśniami
Drożdże wkruszyć do lekko podgrzanego mleka, dodać cukier i łyżkę mąki, rozmieszać rozczyn, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Czereśnie dokładnie umyć, przekroić na połówki, wydrylowaci osączyć.
Do mąki wbić jajka, dodac szczyptę soli i rozczyn, dokładnie wymieszać i ponownie zostawić do wyrośnięcia.
Wymieszać z czereśniami, kłaść na olej rozgrzany na patelni i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Placuszki osączyć, posypać cukrem pudrem i podawać.

Tagi:

jajko jajka