Sposób przygotowania:
Racuchy z czereśniami
Drożdże wkruszyć do lekko podgrzanego mleka, dodać cukier i łyżkę mąki, rozmieszać rozczyn, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Czereśnie dokładnie umyć, przekroić na połówki, wydrylowaci osączyć.
Do mąki wbić jajka, dodac szczyptę soli i rozczyn, dokładnie wymieszać i ponownie zostawić do wyrośnięcia.
Wymieszać z czereśniami, kłaść na olej rozgrzany na patelni i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Placuszki osączyć, posypać cukrem pudrem i podawać.
Czereśnie dokładnie umyć, przekroić na połówki, wydrylowaci osączyć.
Do mąki wbić jajka, dodac szczyptę soli i rozczyn, dokładnie wymieszać i ponownie zostawić do wyrośnięcia.
Wymieszać z czereśniami, kłaść na olej rozgrzany na patelni i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Placuszki osączyć, posypać cukrem pudrem i podawać.