bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 188]

Racuchy z czerwoną porzeczką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne do popołudniowej kawy albo herbaty

Racuchy z czerwoną porzeczką

Składniki:

Racuchy z czerwoną porzeczką

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z czerwoną porzeczką
Mleko podgrzewamy w rondelku, rozpuszczamy w nim drożdże i cukier. Dodajemy mąkę i jajka i dobrze mieszamy, odstawiamy na około pół godziny. Myjemy porzeczki, usuwamy ogonki i po pół godzinie wsypujemy porzeczki do ciasta i dobrze mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i dajemy na niego łyżką drewnianą ciasto i smażymy z obu stron na rumiano. Odsączamy racuchy na ręczniku papierowym. Jak racuchy przestygną, to posypujemy cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka